Ambassadeurs van de Voedselbank

 

Gijs Jolink

 

Het team van Voedselbank zorgt ervoor dat de mensen die het nodig hebben wekelijks van een gratis voedselpakket worden voorzien; topwerk. En het team van ambassadeurs helpt met de communicatie. Dus het bekender maken van de Voedselbank, uitleggen wat ze precies doen, de voedselverspilling op de agenda zetten, acties verzinnen en helpen met de nodige inkomsten. Ik vind het cool om ambassadeur van deze mooie club te mogen zijn. Mijn doel is de Voedselbank overbodig laten zijn en mijn motto is: nooit de strijd opgeven, althans niet makkelijk!

 

Gijs Jolink

Feestfabriek, Alles Komt Goed BV

 

 

Foto: Martine Siemens

 

 

Bjorn Massop

 

Mijn naam is Bjorn Massop, chef en eigenaar van onder andere Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Ik ben opgegroeid in een arbeidersgezin met 1 werkende ouder waar we altijd beschikking hadden over vers en voldoende voedsel uit onder ander onze eigen tuin. Mijn mening is dat vers en gezond voedsel voor iedereen beschikbaar moet zijn.

 

Binnen 1 generatie is het vers en gezond zelf koken eigenlijk uit onze cultuur verdwenen. Waar vers eten vroeger het meest betaalbare was, is er een verschuiving ontstaan en is vers voedsel inmiddels duurder dan voorbewerkt eten. Voorbewerkt eten is over het algemeen minder goed voor de gezondheid en brengt daarom nieuwe problemen met zich mee.

 

Met mijn kennis en ervaring in de keuken wil ik bijdragen aan oplossingen om vers en gezond eten weer voor iedereen beschikbaar te maken en hierin creatief na te denken over oplossingen. Dit kan in de vorm van educatie zijn of het bereiden van verse en makkelijke maaltijden. Ik ben ervan overtuigd dat in het netwerk van lokale agrariërs in de omgeving er zeker draagvlak is om hierin

te ondersteunen.

 

 

Mark Boumans

 

Ik ben Mark Boumans, burgemeester van de mooie gemeente Doetinchem. Als burgervader wil ik er graag zijn voor alle inwoners–juist óók voor degenen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. De voedselbank geeft dit steuntje en daarom geef ik hen graag een steuntje in de rug. Als ambassadeur vraag ik blijvend aandacht voor het armoedeprobeem in onze maatschappij. We mogen onze ogen daar niet voor sluiten. Naast een mooie gemeente willen we ook een sociale gemeente zijn. Daar zet ik me graag voor in!

 

 

Sjoerd Weikamp

 

Mijn naam is Sjoerd Weikamp (43) geboren, getogen ondernemend en wonend in mijn stadje Doetinchem. Samen met Houkelien en onze twee dochters Aafke en Mirte wonen we in de wijk Schoneveld. Naast Doetinchemmer voel ik me ook 100 procent Achterhoeker en daar zit wat mij betreft een verplichting aan: je inzetten voor sociaal maatschappelijke uitdagingen, het nieuwe Naoberschap. Dat doe ik al 9 jaar als vrijwilliger in de Raad van Commissarissen van De Graafschap, de trots van de Achterhoek, maar nu ook als ambassadeur van De Voedselbank. Wat zou het mooi zijn dat het de Achterhoek lukt om de Voedselbank overbodig te maken. Zo lang dat niet gelukt is, gaan de schouders eronder, voor zij die de Voedselbank nodig hebben.

 

Michaël Kempka

 

Mijn naam is Michaël Kempka (62). Na mijn periode als ondernemer en betrokkenheid bij diverse organisaties, geboren en getogen Achterhoeker, is het tijdstip aangebroken om iets terug te doen voor onze mooie regio. Ambassadeur van de voedselbank en betrokkenheid bij een aantal maatschappelijke organisaties is mijn manier om hieraan gehoor te geven. In een welvaartsland als het onze zou de voedselbank overbodig moeten zijn. Zolang dit niet het geval is wil ik mij inzetten voor diegene die hulp nodig hebben.