Toekenningscriteria

 

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket via de voedselbank, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn landelijk vastgesteld. De voorwaarden zijn opgesteld om te zorgen dat het voedsel dat wordt ingezameld wel direct terecht komt bij diegene dit dit 'echt en hard' nodig hebben.

Het belangrijkste criterium betreft inzage in uw fianciële positie. De Voedselbank Doetinchem werkt met vrijwilligers die geen inzage hebben in u persoonlijke inkomensgegevens. Om deze gegevens te kunnen toetsen is het dan ook van belang dat u het aanvraag formulier laat invullen door een bevoegd hulpverlener. In Doetinchem kan dat gemakkelijk via de buurtcoach of via het PAD (Platform Armoedebestrijding Doetinchem). In de gemeente Bronckhorst loopt de aanvraag via het Sociaal team van de gemeente.

Voor het verkrijgen van een voedselpakket via de voedselbank Doetinchem is het als client aangemeld zijn bij een erkende hulpverleningsorganisatie daarom een belangrijk aanvullend toekenninsgcriterium. Neem als u vragen hierover heeft gerust contact op met de voedselbank, wij zij vanzelfsprekend bereid om met u te zoeken naar een passende oplossing voor de aanmelding.

 

De financiele toekenningscriteria kunt u HIER downloaden.